Fenny

Met het schrijven van gedichten is ze in 2005 begonnen. In 2007 won ze de Kroonprijs die georganiseerd door de Dorpsraad Hellendoorn de  Rabobank West Twente en restaurant de Kroon. Deze prijs bestond uit  een geldprijs en 10 gedichten in een bundel Latente Talenten. Samen met de een eervolle vermelding van de Oaverrieselse  schrieversbond met het gedicht  De Oale Griezen heeft ze het vertrouwen gegeven om in november 2008 zelf een bundel uitgegeven met 94 gedichten in de Sallandse streektaal.

Mien Modersproake deze bundel is te koop is bij Boekhandel Westerhof in Nijverdal en Primera Hofman in Hellendoorn
voor € 9.95.

Daarnaast had ze regelmatig gedichten in Twensvolksblad in de Kerkesproak het kerkblad. Met het gedicht over de crossbaan in Hellendoorn was ze te horen in het programma Villa VPRO. Het gedicht stond in de Twentse krant Tubantia, dezelfde middag kreeg ze al een telefoontje van de VPRO of ze het voor wou dragen in hun programma.

Ook heeft ze vele gedichten gemaakt over de Linde op de dorpstraat Klepper Derk over de Oalen Griezen in Hellendoorn.

Nu gepubliceerd ze ik in de krant van de gemeente Hellendoorn het Hellendoorn /Journaal en heeft ze inmiddels zes gedichten in gepubliceerd  ondermeer over De Regge, Koninginnedag, Palmpoasen in Heldern.

Tijdens de Harmonicadag welke jaarlijks wordt georganiseerd rondom museumboerderij Erve Hofman zaterdag werd aan Fenny gevraagd of ze een gedicht over de Harmonicadag wilde maken.

Wie is online

We hebben 2 gasten online